Dit is een overzicht van alle beschikbare opleidingen op onze modevakschool. Een aantal daarvan zijn landelijk bekend en worden geëxamineerd door het instituut cuppens geurs.

Opleidingsoverzicht

Tijdens de begincursus leert u met behulp van basispatronen van het Instituut Cuppens - Geurs passende patronen te maken voor eenvoudige kledingsstukken en het vervaardigen daarvan.

Beginnerscursus

De opleiding Costumière besteedt uitgebreid aandacht aan het tekenen en vervaardigen van kinderkleding en eenvoudige kleding voor volwassenen.

Costumiere

De opleiding Coupeuse is gericht op het maken van dameskleding. Tijdens deze opleiding wordt uitgebreid ingegaan op het patroontekenen en het toepassen van diverse technieken met betrekking tot het verwerken van kragen, zakken, mouwen, enzovoorts.

Coupeuse

De opleiding modevaktekenen is gericht op het technische tekenen van patronen volgens aangegeven modellen. Na het volgen van deze cursus kunt u alle modellen die u ziet of ontwerpt omzetten in een technische tekening en kunt u deze modellen vervaardigen.

Modevak tekenen

Er is een aparte les voor jong volwassenen. Mensen tussen 12 en 18 jaar zitten samen op les ( maar worden wel individueel begeleid) en kunnen de opleidingen volgen maar ook de hobbycursus doen.

Jeugd les

Nadat u bovenstaande opleidingen heeft doorlopen, kunt u de opleiding Lerares in het Modevak volgen. Deze opleiding tot Lerares in het modevak gaat dieper in op de leerstof van voor afgaande opleidingen. De eisen ten aanzien van de praktijk van het maken van kleding worden sterk uitgebreid.

Na het behalen van het Leraressendiploma kunt u lid worden van de Vereniging van Leraressen in het Modevak van het Instituut Cuppens - Geurs en kunt u starten met een eigen modevakschool. Binnen de methode Cuppens - Geurs kunt u nu alle opleidingen verzorgen, waarvoor u zelf een diploma heeft.

Hoofd lerares

Wilt u erg graag zelf kleding maken, maar hebt u geen zin in examen? Dan is de hobbycursus iets voor u. U kunt er zelf voor kiezen om kleding uit zelf meegebrachte bladen te maken (zoals de knip en burda) of via de patronen van Cuppens-Geurs.

 

Hobby opleiding

CHIC

Lerares

De opleiding tot hoofdlerares biedt een verdere uitbreiding en verdieping van de kennis en vaardigheden die je in de vorige opleidingen hebt opgedaan. Er wordt met name aandacht besteed aan avondkleding en historische kleding. Als afsluiting van deze opleiding geef je een uitgebreide presentatie, waarin je laat zien dat je je hebt bekwaamd in alle facetten van het modevak.